Over Willemke:

In groep 3 stelde mijn juf aan mij en mijn klasgenoten de vraag: ‘wat wil je later worden?’. Mijn antwoord kwam recht uit mijn hart: ‘tekenares!’ Ik weet dat nog heel goed. Ik heb altijd veel getekend, al vanaf het moment dat ik nog maar net een potlood vast kon houden. 

Toch ging mijn weg richting het basisonderwijs en deed ik het tekenen en schilderen er naast. Ik heb 10 jaar les gegeven aan kleuters. De jonge kinderen lieten mij in deze tijd toe in hun wonderlijke wereld vol fantasie waarin alles mogelijk is. Een geweldig mooie en grote inspiratiebron. Na deze 10 jaar heb ik uiteindelijk volledig gekozen voor het vak van illustrator. Bezig zijn met datgene waar ik het meest gelukkig van word: tekenen en schilderen!

Mooie, grappige en kleine details in een tekening zijn erg belangrijk voor me. Zoals dieren met menselijke trekjes, grappige houdingen, humor en sprekende gezichtsuitdrukkingen. Dit én het gebruik van veel vrolijke kleuren maken mijn stijl uniek en herkenbaar. Tijdens dit hele proces van het maken ben ik telkens weer op zoek naar hoe ik iets kan verbeelden. De wetenschap dat kinderen gericht zijn op de verborgen grapjes en schatten, maakt dit iedere keer weer tot een uitdaging.

Op deze pagina bent u dan ook van harte welkom in mijn wereld van het verbeelden: illustraties op muren, op papier, digitaal, op doek of in een boek...